sobota 4. července 2015

Květák pečený v jogurtu

Od kamarádky jsem dostala tenhle recept na úpravu květáku. Koření do jogurtu lze zvolit jakékoli, které máte rádi, u nás to vyhrála kurkuma, pepř a česnek. Jídlo se udělá vlastně samo, stačí jen připravit přílohu - vařené nové brambory. Právě s přílohou jsem květák nevyfotila, protože jsme ho snědli jen tak..:-)



Budeme potřebovat:


1 střední květák
1 velký kelímek dobrého jogurtu (domácí, nebo řecký)
4 stroužky prolisovaného česneku
1 KL kurkumy (zarovnaná)
1/4 KL mletého pepře
sůl
máslo na vymazání pekáčku


Květák nevaříme, jen ho očistíme a rozebereme na menší růžičky. Jogurt smícháme s kořením a růžičky květáku v něm obalíme a naskládáme do zapékací misky, vymazané máslem. Zbytek jogurtu dáme navrch.
Pečeme nepřikryté, na 180 st. asi 45 minut, do zlatova