úterý 28. července 2015

Grilovaná krkovice a bramborový salát s česnekem

Sezóna grilování je opět v plném proudu a my nějak nestíháme připravovat všechny dobroty, na které se po zbytek roku tolik těšíme. Jen se trochu ochladilo, vyhrála to k nedělnímu obědu krkovička s tímhle super jednoduchým salátem z brambor a česneku. A že to byla lahůdka! Jen pozor na ten česnek, dejte jej podle své chuti, ale pokud ho poctivě utřete se solí a není to česnek dovozový, je dost výrazný a i když je při přípravě nezbytný, neměl by chuť salátu "zabít"..



Budeme potřebovat:

silnější plátky krkovice, podle počtu strávníků
pepř
trocha oleje
sůl

Krkovici osušíme, opepříme a lehce potřeme olejem. Necháme odpočinout v lednici, klidně i přes noc. Zatím nesolíme.


Na salát:

oloupané vařené brambory
česnek (na 8 středních brambor tak 2 stroužky)
sůl
pepř
citrónová šťáva, nebo ocet
majonéza ( na 8 středních brambor stačí 2PL )


Oloupané brambory protlačíme sítkem na krájení brambor, nebo pokrájíme na kostičky. Přidáme majonézu s česnekem, který jsme si předem utřeli se solí, pepř a ochutíme citrónovou šťávou, nebo octem. Dáme na hodinku odležet do ledničky.

Krkovici ogrilujeme na rozpáleném grilu, na talíři dosolíme a podáváme se salátem.