úterý 16. června 2015

Salát s pórkem a ananasem

Ochutnala jsem ho na grilovačce u kamarádů a moc mi chutnal. Kombinace je sice třeba pro někoho méně obvyklá, ale výsledek je vynikající. Určitě si ale salát připravte alespoň den předem, aby se chutě dostatečně prolnuly a taky aby se v lednici pěkně vychladil. Tak chutná nejlíp..A k čemu jej podávat? Mně stačil jen tak, na vidličku, se skvělým vínem...


Budeme potřebovat:

čerstvý pórek, asi 20 cm dlouhý, s kouskem zelené části
3/4 menší plechovky okapaného ananasu
1 menší sklenka sterilovaného celeru
3 vejce, vařená natvrdo
2 PL dobré majonézy
pár kapek citrónové šťávy
sůl

Očištěný pórek pokrájíme na velmi tenká půlkolečka, ananas pokrájíme na droboučké kostičky a celer necháme před přidáním do mísy řádně odkapat. Dále vložíme oloupaná a nastrouhaná vajíčka. Pak všechno spojíme majonézou, ochutíme solí a citrónovou šťávou, promícháme a dáme do lednice odležet, nejlépe do druhého dne.
Fotografie je přímo z posezení u kamarádů a jsou na ní i skvělé jednohubky s třenou nivou a jahodou!:-)