středa 8. dubna 2015

Indické jehněčí k českému velikonočnímu obědu..

Návštěva z Indie mne naučila, že některé zavedené postupy používané tady, jinde prostě neplatí a výsledek může být stejně tak vynikající. Žádné osmahnutí masa, jen jednoduché dušení. Tess si dokonce přivezla vlastní koření, aby byl výsledek autentický... A bylo to moooc dobré! Klasické jehněčí na český způsob, muselo prostě počkat!:-)) 


A suroviny?

jehněčí maso
cibule
česnek
zázvor
rajčata
trochu vody
a garam masala od maminky, co obsahuje dvacet druhů koření
maličko oleje
sůl

Cibuli oloupat, pokrájet na měsíčky a osmahnout na trošce oleje. Očištěný zázvor a česnek vložit do sekače a spolu z cibulí a rajčaty rozsekat na pastu. Vložit do kastrólu, přidat vodu, aby to bylo husté, jako hustší polévka a přivést k varu. Okořenit a osolit. Pak vložit na kousky pokrájené jehněčí maso. Pomaličku "táhnout" do jeho změknutí..
Překvapivě obyčejné a neobyčejně dobré!
Podávat s Carrot pickles a trochou jogurtu..a samozřejmě s čapátí..

Jo..a jíst rukama!:-)) I když - já jsem vidličku nakonec zbaběle použila..:-)))