Budeme potřebovat:
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
sůl
1/2 hrnku mléka
2 větší cibule, pokrájené na půlkolečka
100 g dobré slaniny
sýr Ementál, Gruyere - podle chuti
Z mouky, vajec, soli a mléka uděláme těsto a přes síto na halušky, zavaříme do vroucí vody. Když vyplavou, jsou hotové.
Slaninu pokrájíme na nudličky, roztopíme a když zesklovatí, přidáme pokrájenou cibuli, kterou na ní osmažíme do zlatova. Zapékací misku vymažeme trochou sádla, dáme první vrstvu knedlíčků, pak cibulku se slaninou a navrch na hrubo strouhaný sýr. Vrstvy střídáme a končíme knedlíčky. Povrch zasypeme strouhaným sýrem a pečeme na 190 stupňů, dokud povrch nezezlátne ( asi dvacet minut ).
Podáváme jako samostatný pokrm.
Žádné komentáře:
Okomentovat