úterý 24. června 2014

Crottin a zrání tvrdých sýrů...

Dnes jen několik obrázků z poslední doby. U Crottinu jsme nepřestávali žasnout, kolik chuťových rozměrů může mít sýr. A pak ta jemnost, vůně, krémovitá konzistence. Vím, že se budu opakovat, ale..nejlepší příloha k němu je jen dobré víno!:-)
Zrající sýry nás nejprve napínají čekáním na výsledek a tak jim v té době dopřáváme potřebnou péči a také klima. Ale i tak si občas "zafixluju" a ochutnáme o pár dnů dřív..:-)) Tyhle ale musí ještě čekat a my, bohužel, taky...:-)



Crottin, sýr, který vypadá trochu jako zmačkaný papír, když si na něm "zařádí" kulturní plíseň. Má jemnou, slanou chuť a úžasně voní...



Zrající sýry se zabydlely ve sklípku..


Tentýž záběr, trochu jinak. Škoda, že nelze zprostředkovat vůni...


Obrázek, co krásně klame....bochník má přes 2kg a do sklenice se vejde cca 0,7 l ..:-)))
Ovšem obojí bylo prima.:-)