úterý 7. ledna 2014

Vepřové s kapustou

Jedním z mých vánočních dárků byla i Regionální kuchařka, ze které jsem měla samozřejmě velkou radost. Přestože spoustu receptů, třeba i s drobnými úpravami znám, těším se, až podle mnohých dalších uvařím. Kuchyně našich předků byla prostá a velmi dobrá a tak se jí chci i tady, na Pohodové kuchyni, trochu víc věnovat. Dnes přináším moc dobrou inspiraci ze Šumavy...


Budeme potřebovat:



500g vepřové plece
1 větší kapusta
středně velká cibule
3 stroužky česneku
3 PL sádla
sůl
pepř

Najemno pokrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme dohněda. Přidáme sůl, pepř, trochu horké vody a dusíme pod poklicí do poloměkka. Potom přidáme utřený česnek, na proužky pokrájenou kapustu a znovu podusíme, dokud nejsou maso i kapusta měkké.

Podáváme s vařenými brambory, nebo s chlebem. A moje doporučení k tomu? Jedno chlazené pivko ten chuťový prožitek kráásně uzavře!:-)



Zdroj: Šumavská kuchyně