středa 15. ledna 2014

Kuřecí křídla s medem a citrónem

Jednoduchá úprava kuřecích křidýlek tak, jak je připravuje manžel je pikantní, chutná a voňavá zároveň. A když si, já osobně, odpustím jakoukoli přílohu, zato pod grilem "žahnu" špičky křidélek hodně do tmava, je to veliká dobrota!:-) A rychlá večeře, nebo i oběd, je na světě. V létě jsou tahle křidélka výborná na grilu...


Budeme potřebovat:



1,5 kg kuřecích křídel

3 PL oleje
1 PL (necelá) medu
1 KL (necelá) Pull Biber, nebo ostré papriky podle chuti
sůl
1 větší stroužek česneku, nastrouhaný, nebo prolisovaný
1 KL citronové kůry
1KL strouhaného čerstvého zázvoru
2 PL citronové šťávy
1 PL vody


Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu, do které naložíme křidélka a řádně je promneme tak, aby se marináda dostala všude. Sůl přidejte podle chuti, ale vzhledem k tomu, že je další přísadou med, snese se soli trochu víc. Necháme odležet nejméně dvě hodinky, nejlépe do druhého dne.
Pečeme v troubě do zlatova.

Příloha: Chléb, nebo bramborová kaše