sobota 28. září 2013

Bramborové knedlíčky s houbami


Houbové knedlíčky jsou u nás jídlem, podáváným na Štědrý den k obědu, ale houbová sezóna je v plném proudu, tak jsme si udělali takový malý trénink.:-)) Dají se udělat i ze sušených hub, ale čerstvé jsou přece jenom lepší. Pokud je houbová směs různorodá, tím líp...:-)


Budeme potřebovat:



6 středních syrových brambor
2 KL soli
hladká mouka

1 střední cibule, pokrájená na kostičky
¾ kg hub, pokrájených na kousky
1 PL oleje
1 KL přírodní sojové omáčky tmavé
kmín
sůl
pepř
máslo

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli do světle zlatavé barvy, přidáme houby, kmín, sůl, pepř, orestujeme a asi patnáct minut podusíme. Nakonec přidáme lžičku sojovky a zamícháme.

Oloupané brambory nastrouháme na jemno, nebo rozmixujeme. S moukou a solí vypracujeme středně tuhé těsto. Sítem na halušky, nebo na prkénku, uděláme knedlíčky a vaříme ve vroucí, osolené vodě do doby, než všechny vyplavou.

Smícháme s připravenými houbami, přidáme syrové máslo, opatrně promícháme a když se máslo v pokrmu rozpustí, podáváme.