sobota 24. srpna 2013

Jehněčí na kari

Velmi delikátní chuť omáčky, která skvěle doplňuje chuť mladého masa, tohle jídlo opravdu stojí za přípravu. A rozhodně bych nikdy nenahrazovala máslo čímkoli jiným, protože je to právě dobré máslo a kari (použila jsem jemnější, íránské)...které spolu s masem udělají z pár ingrediencí lahůdku....


Budeme potřebovat:



jehněčí ramínko
2 PL másla
2 PL jemně nasekané cibule
1 KL kari (použila jsem jemnější)
1 PL hladké mouky
2 dcl vývaru
1 dcl dobré smetany



Jehněčí maso rozkrájíme na kostičky velikosti oříšku. Máslo rozehřejeme  v plochém kastrolu, přidáme jehněčí a ochutíme solí a pepřem. Zatáhneme a necháme pomalu vařit.
Zároveň dáme na kousku másla zpěnit cibuli, rozvonět kari a přidáme mouku. Pár sekund restujeme, zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném ohni 8 - 10 minut. Omáčku přecedíme na kousky masa, doplníme smetanou a případně dosolíme.

Podáváme s rýží



Zdroj: Francouzská kuchyně