pátek 12. července 2013

Řecký kysaný salát

Další z velmi jednoduchých a dobrých pochoutek. U nás patří mezi ty, na které nemám "klapku" a dokážu jí sníst nevídané množství. Slíbila jsem si, že sem přidám obrázek hotového salátu, ale byla jsem ujištěna, že to zase nestihnu. :-)) Tak mi držte palce a pokud se rozhodnete kysaný salát připravit, určitě bude chutnat jen tak na mlsnou pusu, nebo jako příloha ke grilovaným pochoutkám..U nás se připravuje několikrát za léto od dob, co mi jej někdo poslal e-mailem..a pořád je ho nějak málo!:-)))


Budeme potřebovat:



1 hlavička bílého zelí
1 palička česneku
2 a více feferonek
pár snítek kopru
1 plná lžíce soli


Zelí jemně nakrouháme, nebo pokrájíme na jemno. Česnek oloupeme a pokrájíme po délce na plátky. Feferonky a kopr jemně usekáme. Všechno smícháme, přidáme 1 PL soli a ještě jednou promícháme. Vložíme do sklenice, pořádně zmáčkneme a pokud schází šťáva, dolijeme převařenou a osolenou vodu tak, aby zelí bylo ponořené. Necháme 5-7 dnů kysat, přiklopené a ve tmě.