středa 31. července 2013

Mátová omáčka k jehněčímu masu

Jednoduchá s skvělá studená omáčka k jehněčímu masu. Dá se samozřejmě použít i jako doplněk jiných pečených a grilovaných mas, ale mladému jehněčímu masíčku doopravdy sluší. Pozor na karí koření. Chce to jen zlehka přidávat, protože musí omáčku ovonět jen lehce...:-) Použila jsem jemné íránské karí a opravdu je to lahůdka..:-)


Budeme potřebovat:


3 PL (vrchovaté) dobrého, nekyselého jogurtu
½ PL olivového oleje
¾ KL jemnějšího karí
¾ KL sladké papriky mleté
sůl
5 středních lístků máty



Jogurt prošleháme s olivovým olejem (díky tomu se v něm potom krásně rozvoní a rozpustí paprika a karí), přidáme sůl, papriku, karí a znovu prošleháme metličkou. Mátu velmi jemně usekáme a přidáme do omáčky. Máta musí být opravdu drobounce nasekaná, aby se krásně rozptýlila v omáčce a rovnoměrně ji ochutila. V ledničce necháme odležet, aby se chutě prolnuly.
Podáváme k jehněčímu masu na grilu, nebo k jehněčímu masu pečenému. Prostě všude tam, kde vynikne její skvělá chuť...