středa 24. dubna 2013

Pařížský bramborový salát


Pomalu se blíží sezóna grilování a tady je jeden přílohový salát, jemné a voňavé chuti a taky rychlý na přípravu. Přiznám se, že jsem místo jmenovaných bylinek použila drobně nasekanou pažitku a oregano, neboť nic jiného zatím můj záhon neskýtá..Salát je skvělý, druhý ten to ale (podle mne) už není ono a tak doporučuji připravit si jen množství pro okamžitou spotřebu..


Budeme potřebovat:




brambory uvařené ve slané vodě a nakrájené na drobné kousky, dle počtu strávníků
dobré bílé suché víno 3 dcl na 1 kg brambor
sůl
olej
ocet
nasekané bylinky ( kerblík, petrželku, estragon)




Uvařené teplé brambory marinujeme v bílém víně (nechala jsem asi tři hodiny odležet),
před podáváním dochutíme solí, octem, olejem a bylinkami.

Podáváme ke grilovanému, nebo pečenému masu, nebo jen tak.



Zdroj: Francouzská kuchyně