sobota 20. dubna 2013

Králík v balíčku


A je to tady. Králík maličko jinak. Trocha bylinek (osobně upřednostňuji kombinaci rozmarýnu s tymiánem), pár rajčat a cibule, bok dodá králíkovi "šmrnc" a skvělé jídlo je na světě..:-) A jeho vůně..nepopsatelná.:-)


Budeme potřebovat:


králík asi 1200g
12 tenkých plátků soleného boku
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
tymián
majoránka, nebo rozmarýn
4 cibule
4 rajčata



Králíka rozkrájíme na kousky, které posolíme, opepříme a dáme na ně trochu majoránky, nebo rozmarýnu a trochu tymiánu. Každý kousek zabalíme do plátku boku a svážeme do balíčku. Do kastrólu dáme na drobno pokrájenou cibuli, pokrájená rajčata a navrch položíme balíčky z masa. Pokropíme olivovým olejem a vložíme do horké trouby. Pečeme až do vytvoření šťávy, kterou čas od času balíčky poléváme. Doba pečení závisí na velikosti a stáří králíka, asi 45 min...


Podáváme s na sucho opečenou bagetkou, pokapanou olivovým olejem..

Zdroj: Francouzská kuchyně