sobota 9. března 2013

Farmářské kuře s bílým vínem a octem

Voňavé kuře svěží chuti a snadné na přípravu, to je následující recept. Údajně si ženy, které jej připravovaly, nachystaly vše ráno a po příchodu z pole pod kuřetem zatopily. Maso se tak celý den marinovalo...Já jsem marinovala vše celou noc a musím uznat, že výsledek je naprosto skvělý!
Kombinace octa, citronu a hřebíčku dává kuřecímu masu zvláštní štiplavou chuť...vyzkoušejte!


Budeme potřebovat:



1,2 kg kuřecího masa ( druh podle chuti)
600 ml bílého vína
3 lžíce octa z bílého vína
2 šalotky, najemno nakrájené
2 mrkve, nahrubo nakrájené
1 řapík celeru, nahrubo nakrájený
4 bobkové listy
2 hřebíčky
sůl
10 kuliček černého pepře
40 g másla
4 plátky citronu

Všechny přísady vložíme do pekáče, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pootevřeme poklici, aby mohla unikat pára. Asi 50 minut mírně vaříme, v polovině vaření maso obrátíme. Maso pohltí tekutinu a bude dokonale provařené. Odstavíme a podáváme s rýží.




Zdroj: Dva italští gurmáni