středa 20. května 2015

Sýry opět na scéně...

     Po dlouhé přestávce jsme se o víkendu konečně pustili do sýrování. A že už jsme měli pořádný "absťák"! V mezidobí jsme sýry příliš nekupovali a tak jsme se teď ani nemohli dohodnout, jaké chuti mají čerstvé sýry být. Vyhrála klasika, ale například čerstvý sýr s citrónovým pepřem, byl novým a velmi příjemným překvapením. Jemný francouzský mazací sýr jsem nechala jen přírodní, protože ten je vynikající i s novými vařenými brambory a pažitkou.
     Takže taková snídaně, složená z  měkkého domácího kváskového chleba, doma stlučeného másla a čerstvých sýrů, to je prostě jedna velká dobrota. K tomu samozřejmě hrnek mléka od kravky, jenomže ten jsem v tom fofru a z nedočkavosti zapomněla vyfotit!:-)

     Chuť a vůně přenést nejde, tak alespoň obrázek..a už se moc těšíme na tvrdý kopřivový, který je teď na "výrobním plánu"..:-)



Výběr z čerstvých sýrů..


Snídaně...



Jemný francouzský mazací sýr...