Po dlouhé přestávce jsme se o víkendu konečně pustili do sýrování. A že už jsme měli pořádný "absťák"! V mezidobí jsme sýry příliš nekupovali a tak jsme se teď ani nemohli dohodnout, jaké chuti mají čerstvé sýry být. Vyhrála klasika, ale například čerstvý sýr s citrónovým pepřem, byl novým a velmi příjemným překvapením. Jemný francouzský mazací sýr jsem nechala jen přírodní, protože ten je vynikající i s novými vařenými brambory a pažitkou.
Takže taková snídaně, složená z měkkého domácího kváskového chleba, doma stlučeného másla a čerstvých sýrů, to je prostě jedna velká dobrota. K tomu samozřejmě hrnek mléka od kravky, jenomže ten jsem v tom fofru a z nedočkavosti zapomněla vyfotit!:-)
Chuť a vůně přenést nejde, tak alespoň obrázek..a už se moc těšíme na tvrdý kopřivový, který je teď na "výrobním plánu"..:-)
Výběr z čerstvých sýrů..
Snídaně...
Jemný francouzský mazací sýr...
Žádné komentáře:
Okomentovat