neděle 29. března 2015

Vepřový kotlet s kari a rajčaty

Až budete mít chuť na něco pikantního a voňavého, vyzkoušejte vepřové kotlety v této nenáročné úpravě. Kdo nemá rád ve šťávě kousky, může nakonec omáčku rozmixovat ponorným mixérem, ale rozhodně to není nutné. Pak už jen uvařit brambory, v tomto období s trochou kmínu, nebo libečku a oběd je na stole za chvilku...


Budeme potřebovat:

3-5 ks vepřové kotlety
1 slabší PL kari koření (použila jsem íránské)
5 rajčat, pokrájených na kousky, nebo 1 plechovka krájených rajčat
1 větší cibule
sůl
pepř
trochu vývaru
špetka cukru
chilli, nebo jiné ostré koření, podle chuti
olej


Je-li maso v kuse omyjeme je, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme rukou. Osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku do zlatova a kotlety na ní rychle z obou stran opečeme. Maso vyjmeme, kastról odvaříme trochou vývaru, vložíme zpět kotlety. Pak přidáme buď čerstvá rajčata, nebo použijeme ta z plechovky, přidáme trošku cukru, ostrého koření a dusíme do změknutí masa. Občas můžeme podlít trochou vývaru. Podáváme s vařeným bramborem.