sobota 14. března 2015

Kočičí tanec

Nedávno jsem se někde dočetla, že to prý bývalo nejoblíbenější jídlo Jaroslava Haška. Já si ho pamatuju z dětství, bývalo řazeno do kategorie "zbytkáč" ale je to opravdu moc dobré a skoro zapomenuté staročeské jídlo.. Dnes je učí vařit šéfkuchaři.....:-))
Množství uvádím tak od oka, prostě jak kdo má rád..:-)


Budeme potřebovat:


6 středních brambor, den předem uvařených, oloupaných a nakrájených na větší kostky
3 středně velké cibule, oloupané a pokrájené na hrubší půlkolečka
hrst kysaného zelí, odkapaného a trochu pokrájeného
kousek slaniny, uzeného, nebo klobásky, nebo škvarků
1 dcl piva (asi)
sůl
pepř
3 vajíčka
feferonku, nebo pálivou papriku
sádlo


Na rozpáleném sádle osmažíme do zlatova cibuli, přidáme brambory a restujeme, dokud nejsou pěkně opečené. Osolíme, opepříme, přidáme na drobno pokrájenou slaninu, uzené, nebo klobásku a dál opékáme. Pak vložíme pokrájenou feferonku a to, co se přichytilo ke dnu kastrólu, odvaříme přidáním piva. Do kastrólu pak dáme zelí a ještě chviličku za opatrného míchání restujeme. Nakonec zalijeme prošlehanými vajíčky, provaříme, případně dosolíme a hotovo. Podáváme jen tak, s dobrým pivem.:-)
Je to taková rychlovka, ale chutí opravdu příjemně překvapí...Jsem ráda, že jsem si ji po mnoha letech zas připomněla