středa 4. února 2015

Pomazánka z nakládaných hub

Všichni, kteří ještě mají ve sklepě skleničky s naloženými houbami z loňské sezóny, mohou vyzkoušet tuhle rychlou a překvapivě dobrou pomazánku. Z pár ingrediencí vykouzlíte za chviličku pomazánku k rychlé večeři, anebo i na chlebíčky, či kanapky. Bez obav se do ní mohou pustit i ti, kteří nemají příliš v oblibě celer, v této kombinaci je to prostě skvělé! Jemná chuť a konzistence by jistě byly dobře použitelné, jako náplň do slaných košíčku při slavnostnější příležitosti.




Budeme potřebovat:


3 vejce, vařená natvrdo
3 PL strouhaného čerstvého celeru
3 PL nakládaných hub
3 PL dobré majonézy
sůl
pepř
citrónová šťáva


Očištěný a na hrubo nastrouhaný celer vložíme do mísy a zakapeme citrónovou šťávou ( aby nezhnědl), přidáme oloupaná a na hrubo nastrouhaná vajíčka a propláchnuté a dobře okapané houby, které na prkénku posekáme na jemno. Vše spojíme majonézou, ochutíme solí, pepřem, případně ještě citrónovou šťávou. Mažeme na chléb, nebo veku.