sobota 6. září 2014

Ačokča plněná sýrovým krémem

Ačokču pěstujeme už několik let pro její křehkost a výbornou chuť ( něco mezi okurkou a paprikou ) a velkou rozmanitost v kuchyňské úpravě. Dá se zapékat s masem i jinou zeleninou, ozdobí hotové jídlo, chutná výtečně naložená jako kyselé okurky, nebo poslouží jako výborný slaný kousek k dobrému vínu. Recept, který uvádím je velmi jednoduchý, sýrovou náplň můžete přizpůsobit své chuti, u nás preferujeme ostřejší úpravu, která s jemnou chutí ačokči krásně ladí. Můžete přidat čerstvé bylinky, možností je mnoho..A k tomu dobré, chlazené vínko..:-)


Budeme potřebovat:




Na 20 ks ačokči:


200 g sýra žervé
1/2 KL adžiky - pasty ( ke koupi v ruských obchodech)
červený pepř mletý
hrubá sůl
olivový olej
citronová šťáva ( trochu )


Sýr vyšleháme s trochou olivového oleje, adžikou, solí a pepřem. Ačokči podélně nařízneme a vyndáme vnitřek. Připravený sýrový krém si vložíme do menšího igelitového sáčku a odstřihneme růžek pytlíku tak, abychom jím lehce naplnili ačokči. Hotové je poskládáme do nádobky jednu vedle druhé a polijeme zálivkou ze 3 PL olivového oleje a 1 PL citrónové šťávy a trochy soli. Takto připravené ačokči dáme vychladit tak na dvě hodinky do lednice. Podáváme k dobrému vínu..