Budeme potřebovat:
Na 20 ks ačokči:
200 g sýra žervé
1/2 KL adžiky - pasty ( ke koupi v ruských obchodech)
červený pepř mletý
hrubá sůl
olivový olej
citronová šťáva ( trochu )
Sýr vyšleháme s trochou olivového oleje, adžikou, solí a pepřem. Ačokči podélně nařízneme a vyndáme vnitřek. Připravený sýrový krém si vložíme do menšího igelitového sáčku a odstřihneme růžek pytlíku tak, abychom jím lehce naplnili ačokči. Hotové je poskládáme do nádobky jednu vedle druhé a polijeme zálivkou ze 3 PL olivového oleje a 1 PL citrónové šťávy a trochy soli. Takto připravené ačokči dáme vychladit tak na dvě hodinky do lednice. Podáváme k dobrému vínu..
Žádné komentáře:
Okomentovat