Budeme potřebovat:
1 vykostěné vepřové koleno
sůl
6 středních stroužků česneku (prolisovaného)
větší hrst lístků čerstvého tymiánu
větší hrst lístků čerstvé saturejky
červený pepř
3 PL olivového oleje (nebo oleje ze sušených, nakládaných rajčat)
Maso omyjeme, osušíme na kůži na povrchu nařežeme. Bylinky posekáme a smícháme se solí, prolisovaným česnekem, pepřem a olejem. Směs vetřeme do masa tak, aby se dostala do všech zářezů. Můžeme nechat chvíli odležet. Pak podlijeme trochou vody a upečeme v troubě do měkka, nejlépe pomalým pečením, při 120 st. , cca 3,5 hod. Nakonec odkryjeme a dopečeme tak, aby byla kůže na povrchu krásně křupavá.
Podáváme s čerstvou bagetkou a chlazeným pivkem.:-)
Žádné komentáře:
Okomentovat