sobota 17. května 2014

Skvělý dezert za chviličku

Máte chuť na něco sladkého? Připravte si tenhle výborný dezert. Dá se udělat ve chvíli, kdy návštěva už stojí za dveřmi a na přípravu je vcelku snadný, pokud použijete kupované sněhové pečivo. Já si připravuji vlastní. Je to o troše práce navíc, ale ve výsledku je to znát. Lze jej připravit i s jiným ovocem, ale tohle je ta "nej" kombinace.. Místo kompotovaných hrušek, můžete čerstvé oloupané hrušky povařit v cukrovém sirupu! Dezert má křupavou texturu a bude ho pořádný kopec!:-)

Budeme potřebovat:

sněhové pečivo
3 hrušky, oloupané a povařené v cukrovém sirupu ( nebo odkapaný hruškový kompot )
čerstvé, nebo mražené ostružiny
1 PL citronové šťávy
1 smetana ke šlehání

Pokud si chcete připravit sněhové pečivo doma, tak:

bílky
špetka soli
cukr krystal

Bílky šleháme šlehačem se špetkou soli a postupně zašleháváme cukr tak, až nám ušlehaný sníh udělá tzv. špičku. Pak rozetřeme na 2 cm silnou placku na pomaštěný pečící papír a na plechu pečeme při 150 st. asi pět minut, pak stáhneme teplotu na 80 st. a pečeme asi hodinu, hodinu a půl. Necháme vychladnout.

Do větší mísy pokrájíme hrušky na středně velké kousky, přidáme ostružiny, které nekrájíme, ale roztrhneme, aby se uvolnila šťáva, přidáme citronovou šťávu, rozdrobené sněhové pečivo a vše spojíme vyšlehanou smetanou. Mícháme velmi zlehka a hned podáváme, ozdobené ostružinami.







Žádné komentáře:

Okomentovat