pondělí 7. dubna 2014

Marinovaná kachní prsa, pečená s černým pivem

Po dlouhém čase se mi podařilo rozdělit čerstvou kachnu na dvě různá jídla a tak jsem na úpravu kachních prsou použila tenhle recept, který je u nás ve velké oblibě. Marinované maso je krásně voňavé a z jablíček, cibule a pivka se udělá během pečení skvostná šťáva. Kdo má rád knedlíky, může si jako přílohu připravit třeba žemlové s bylinkami, jsou k tomu výborné. My dostali tentokrát chuť na bramborovou kaši se smetanou a sekanou pažitkou a kachně ostudu rozhodně neudělala. A k pití? No jasně, že pivo!:-))


Budeme potřebovat:



2 ks kachních prsou s kůží
svazeček čerstvého tymiánu
kousek čerstvého zázvoru, asi 5 cm
olivový olej
sůl
2 středně velká jablka
2 středně velké cibule
1 černé pivo


Kachní prsa přes kůži nařízneme a vetřeme do nich marinádu z oloupaného a nastrouhaného zázvoru, odrhnutých lístků tymiánu a trochy olivového oleje. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Pak do pekáče nakrájíme oloupanou cibuli na půlměsíčky a navrch dáme stejně nakrájená, oloupaná jablka. Trochu posolíme, položíme nahoru osolená kachní prsa kůží vzhůru a přidáme zbylou marinádu. Podlijeme trochu vodou a dáme péct na 180 - 200 st. Průběžně podléváme černým pivem. Spotřebovala jsem skoro celé..

Podáváme buď s knedlíky s bylinkami, nebo jako já tentokrát, s bramborovou kaší s pořádnou porcí čerstvé pažitky....