čtvrtek 3. dubna 2014

Frittata

Je to příbuzná naší omelety, jemná, křupavá a složit si ji můžete z ingrediencí, které máte rádi. Důležitý je postup. Frittata by hlavně měla být krásně nadýchaná. Tahle je velmi obyčejná, zato překvapivě dobrá. Jako přílohu jsme si udělali jednoduchý salát z pekingského zelí, karotky, cibulky, oleje a citronové šťávy. Výborně frittatu doplnil. Takže když vám zůstane pár uvařených brambor, ostatní doma většinou najdete, vyzkoušejte frittatu.:-) A na přípravu použijte pánev, kterou lze vložit do horké trouby.


Budeme potřebovat:



4 středně velké vařené brambory ve slupce
1 větší cibule
6 vajec
svazeček čerstvého tymiánu
sůl
pepř
olej
sýr Pecorino, strouhaný na jemno


Neoloupané brambory nakrájíme na plátky, silné asi 4 mm, a rozložíme na rozpálenou pánev do horkého oleje. Opečeme po obou stranách do křupava. Přidáme tymián a cibuli, pokrájenou na tenčí půlměsíčky a rozebranou na jednotlivé lístky. Orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme pečlivě rozšlehanými vejci, která jsme také trochu přisolili a opepřili. Silikonovou stěrkou stahujeme vejce i s brambory tak, abychom je hrnuli od kraje pánve ke středu a aby se k okrajům dostala vejce tekutá. Je to důležité proto, aby byla frittata nakonec pěkně nadýchaná. Poté posypeme sýrem a vložíme i s pánví do trouby, vyhřáté na 170 stupňů na deset minut. Hotovou krájíme na dílky a podáváme. Tohle množství je asi pro dvě, až tři osoby, vajec můžete dát i víc, to podle vaší chuti...


Příloha: zeleninový salát