středa 19. března 2014

Kuřecí majonéza

Kuřecí majonéza je vlastně kuřecí salát, který se u nás připravuje už celá destiletí. A pro mne osobně je to něco jako pro jinou ženskou belgické pralinky! Jsem schopná u této dobroty ztratit soudnost a slupnout porci pro zápasníka sumo, přestože normálně jím poměrně malé porce. Jsem schopná vyrvat mísu z rukou vlastnímu potomkovi ( no, spíš vysílám takové signály, že si netroufne pokrm chtít!:-))) ) A jestli je něco korunou kuřecí majonézy, pak jistě kousek sladší chuti v podobě ovoce. Jo a to pečivo jako doplněk je sice fajn, ale já na něj pro sebe tak nějak zapomínám..:-)))


Budeme potřebovat:




větší kus pečeného, nebo vařeného kuřete
1 sklenička nakládaného celeru
1 malá plechovka hrášku
1 střední cibule
2 PL dobré majonézy
1 KL hořčice ( ne úplně plná)
sůl
pepř
citrónová šťáva

Studené maso z kuřete pokrájíme na drobné kousky, přidáme propláchnutý a odkapaný celer a hrášek, na drobno pokrájenou cibulku a smícháme s majonézou a hořčicí. Osolíme, opepříme a případně dochutíme citrónovou šťávou. Lehce promícháme a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne.

Podáváme buď jako předkrm, nebo jako samostatné jídlo s kouskem pečiva.
Je výborný, přizdobený kouskem sladkého ovoce. (Broskev, pomeranč..)