úterý 18. února 2014

Polotvrdý sýr a sýr Halloumi

Tento druh sýra je výborný jak na přímou konzumaci, tak ho ráda používám i v kuchyni. Dodá skvělou chuť zapékaným pokrmům, výborně doplní saláty a neumím si představit lepší zakousnutí k vínu, než je právě dobrý sýr. Dnes jsme nakrojili polotvrdý s bylinkami a..ano..mám z něj velikou radost..



Kdo cestoval po Kypru, možná ochutnal Halloumi sýr. Určený je především pro tepelné zpracování (grilování), protože má vysoký bod tání a tedy se neroztéká. Používá se také všude tam, kde Mozzarella, do salátů a na zapékání. V zemi svého původu je to sýr, který se jí od snídaně po večeři...Ochucený je mátou a přes počáteční nedůvěru musím říct, že chuť je vynikající.:-) Grilovaný, nebo na sucho opečený, hravě strčí do kapsy náš smažák!:-) Jo a mezi zuby náádherně vrže..:-)