sobota 1. února 2014

Mleté vepřové maso se sušenými rajčaty

Mleté vepřové maso je v této jednoduché úpravě opravdu dobré. Sušená rajčata, která uchovávám od léta v mrazáku, najdou tady výborné využití a myslím, že kdo má rád masové omáčky k těstovinám, tahle by se dala použít. Samozřejmě se dají uplatnit i konzervovaná rajčata, pak samozřejmě vynecháme protlak.


Budeme potřebovat:



500 g mletého vepřového masa (libový ořez)
1 PL sádla
1 větší hrst sušených rajčat
1 PL dobrého rajského protlaku
1 větší cibule, nakrájená na drobné kostičky
špetka cukru
sůl
pepř
trochu chilli dle chuti
vývar, nebo voda


Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a za stálého míchání (tak, aby se kousky rozpadly) orestujeme. Potom přidáme rajčata, protlak, trošku cukru, sůl, pepř a chilli. Ještě chvilečku zarestujeme a podlijeme trochou vývaru, nebo vody. Podusíme do chvíle, kdy je maso měkké.
V případě potřeby dokořeníme a podáváme s chlebem, nebo s rýží.