středa 6. listopadu 2013

Vepřová krkovice s cibulí a rajčaty

Šťavnatá krkovice, výborná voňavá šťáva a všechna příprava netrvá nijak dlouho. Máme tenhle recept v oblibě a připravit se dá vlastně kdykoli, nejen v sezóně rajčat. Plechovková rajčata zrála na sluníčku a na jejich kvalitě je to znát. V mé kuchyni mají stálé místo. Cibule je většinou doma taky, takže pak už zbývá jen okořenit a rozpálit troubu...S brambory je to skvělé jídlo, ale neurazí ani chléb..:-)


Budeme potřebovat:


silnější plátky krkovice s kostí
2 malé plechovky konzervovaných rajčat
sůl
pepř
trošku cukru
chilli, nebo Pull Biber
trochu dobrého kari koření
2 střední cibule
olej


Maso lehce naklepeme rukou, osolíme, opepříme a na troše oleje zprudka zatáhneme. Odložíme stranou a udržujeme teplé. Cibuli oloupeme a pokrájíme na středně tenké půlměsíčky, které krátce osmahneme na pánvi po masu. Rajčata pokrájíme na menší kousky, promícháme s chilli a kari, osolíme a přidáme trochu cukru. (krásně "zaoblí" chuť rajčat). Do pekáčku, skleněné, nebo keramické zapékací mísy vložíme cibuli, rajčata, navrch položíme maso. Přiklopíme a pečeme na 200 st asi necelou hodinu.
Jako přílohu podáváme vařené brambory, nebo tzv. americké brambory, pečené na sucho v troubě.