sobota 16. listopadu 2013

Jehněčí nudličky se zeleninou a vínem

Následující recept by se dal jistě připravit i z jiného masa, než jehněčího, ale tymián a dobré červené víno jehněčímu masu prostě sluší. Tak si nezapomeňte nechat trochu červeného na zapití!:-) Při přípravě dávám pozor, aby bylo maso se zeleninou tak půl na půl...


Budeme potřebovat:




jehněčí ořez pokrájený na nudličky
1PL sádla
2 mrkve pokrájené na drobné hranolky
2 petržele pokrájené na drobné hranolky
½ většího celeru, pokrájeného na drobné hranolky
2 střední cibule pokrájené na tenčí půlměsíčky
vývar
3-4 dcl  dobrého červeného vína
1 KL sušeného tymiánu
¼ KL čerstvě mletého pepře
hrubá sůl
1,5 PL hladké mouky



Na rozpáleném sádle orestujeme maso, přidáme zeleninu, kromě cibule a restujeme dál, dokud zelenina trošku “nepovolí”. Pak přidáme cibuli, ještě chvilečku zarestujeme a přidáme vývar, víno a tymián. Opepříme, přisolíme a dusíme do chvíle, než je maso měkké. Podle potřeby občas podlijeme vínem a vodou. Když je maso měkké, zahustíme trochou mouky, pečlivě rozmíchané ve vodě a řádně provaříme - asi patnáct minut. Měla by vzniknout lehce zahuštěná šťáva. Nakonec dosolíme, případně dopepříme.

Podáváme s vařenými brambory.