středa 9. října 2013

Peperonata

Podzimní slunečné dny přímo svádí k přípravě tohoto barevného jídla z čerstvých plodů. Peperonata je nejen skvělou přílohou k masu, ale také chutná s křupavou bagetkou, jako samostatné jídlo. Studená je výborná jako předkrm, prostě tahle úprava zeleniny nezklame. Konzervovaná rajčata přidávám vždycky, protože jejich chuť je plná sluníčka a vytřít si kouskem chleba šťávu ze dna talíře, je úžasná záležitost..:-)


Budeme potřebovat:



3 červené papriky
3 žluté papriky
2 cibule nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku nakrájené nadrobno
500 g rajčat nakrájených na kousky
6 PL olivového oleje
konzervovaná rajčata
sůl
čerstvě mletý pepř

Proužky papriky, kolečka cibule a rajčata vložíme do pánve s horkým olejem. Není-li ze zeleniny dost šťávy, přidáme konzervovaná rajčata. Jídlo má být velmi šťavnaté. Pánev přiklopíme a vaříme velmi mírně asi deset minut. Pak osolíme, opepříme a necháme pobublávat ještě asi pět minut. Zelenina by měla být měkká, nikoli kašovitá.

Jíme buď teplé, nebo necháme před podáváním vychladnout.

Zdroj: Italská kuchyně