středa 23. října 2013

Pečená dýně Hokaido s česnekem a bylinkami

Dýně Hokaido v našich kuchyních celkem zdomácněla, takže dlouhé představování není potřeba. Snad jenom to, že se nemusí loupat a její příprava pečením je poměrně rychlá...


Budeme potřebovat:

dýni Hokaido
olivový olej
čerstvé, nebo sušené bylinky dle chutí (např. Provensálské koření )
česnek, na drobno posekaný
sůl


Dýni rozkrojíme, vydlabeme vnitřek a pokrájíme na středně velké kousky. V míse smícháme s bylinkami, česnekem, solí a olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do změknutí, při 180 st., to je asi 10 - 15 minut. Podáváme buď jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k masu.

Můžeme doplnit třeba dresingem se zeleným pepřem

Dresing se zeleným pepřem:

5 PL hustého bílého jogurtu
1 PL olivového oleje
sůl
1 KL nakládaného zeleného pepře, posekaného na kousky

Všechny ingredience spolu prošleháme a podáváme.