středa 2. října 2013

Jehněčí s mátou a čerstvými bylinkami

Chtěli jsme se rozloučit s grilovací sezónou nějak tak, aby to byla opravdu skvělá tečka. A protože tahle úprava doopravdy nezklame a navíc je to poměrně snadné, bylo jehněčí v bylinkách jasnou volbou. K tomu miska peperonaty a jen byla škoda, že vzhledem k povinnostem jsme nemohli jídlo doplnit trochou dobrého vínka.Takže jsme nakonec dospěli k závěru, že to loučení musíme ještě jednou zopakovat!:-)))


Budeme potřebovat:


vykostěná jehněčí kýta
hrst čerstvé máty
hrst čerstvého oregana
hrst čerstvé petrželky
menší hrst čerstvého tymiánu
olivový olej
hrubá sůl



Bylinky jemně posekáme a z poloviny uděláme za pomoci olivového oleje kašičku, kterou dobře vetřeme do masa. Pokud necháme marinovat přes noc, nesolíme. Jestliže necháváme odležet jen hodinku, bylinky lze osolit.
Marinované maso po odležení otřeme od marinády a grilujeme na rozpáleném grilu za velmi častého obracení, dokud není maso na povrchu křupavé a uvnitř jemně růžové…

Pak připravíme z druhé poloviny bylinek, olivového oleje a soli další marinádu, ve které hotové maso ihned obalíme a necháme asi deset minut odležet. Potom krájíme na plátky a podáváme.