sobota 12. října 2013

Jehněčí kotlík s houbami a paprikami

Potřebuji trochu uvolnit místo v mrazáku a tak došlo na jehněčí ořez, který jsem připravila jen s houbami a paprikami. Máme rádi šťavnatá jídla, zahuštěná jenom cibulí, s plnou chutí po masu a zelenině..A přesně tohle všechno je pokrm, jehož recept teď uvádím. Doplněné domácím chlebem a třetinkou chlazeného pivka, je to vážně dobrota....



Budeme potřebovat




500 g jehněčího ořezu, pokrájeného na střední kostky
1 větší cibule
1 PL sádla
1 PL rajského protlaku
1 plechovka konzervovaných rajčat
čerstvé tvrdé houby, očištěné a pokrájené na větší kousky
čerstvá paprika, očištěná a pokrájená na nudličky
1 PL garam masala
sůl
špetku cukru
kuřecí vývar dle potřeby



Na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, osmahneme maso a přidáme garam masala a rajský protlak. Necháme rozvonět a podlijeme vývarem. Podusíme do poloměkka, pak přidáme houby, rajčata, papriky a trochu cukru a dusíme asi 20 minut, až je maso měkké, zelenina na skus a šťáva středně hustá. Pokud je třeba ji zředit, použijeme vývar. Dosolíme a necháme před podáváním chvíli odpočinout.

Podáváme s chlebem, nebo čerstvou bagetkou.

Na houby a papriky neuvádím množství, záleží na chuti…