pátek 20. září 2013

Houbové řízky nesmažené

Dobré věci někdy vznikají jen tak mimochodem. To jsem takhle jednou měla obalený kopec houbových řízků a zjistila jsem, že nemám doma víc, než na dně oleje. Supermarket nám u lesa ještě nevystavěli (ještě že tak!!!:-) ) a protože i řízky z masa a obalený květák dělám v troubě, riskla jsem to! A řízečky byly šustivé a křupavé a náádherně propečené, prostě od té doby už nikdy jinak....


Budeme potřebovat:



tvrdé klobouky hub, pokrájené na silnější plátky
hladká mouka
vajíčko
domácí strouhanka
1 PL oleje
sůl
pepř


Houbové plátky obalíme klasicky, tedy nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Poskládáme na plech, vyložený pečícím papírem. Troubu rozpálíme na 230 stupňů. Těsně před vložením do horké trouby pokapeme houby lehounce olejem. (Myslím, že i bez toho by to bylo dobré!). Po vložení do trouby zapneme horkovzduch a pečeme 15 minut, až jsou plátky krásně opečené.
Na talíři osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, podáváme s brambory, nebo jen tak, třeba s dobrou tatarskou omáčkou..:-))