sobota 31. srpna 2013

Sicilské špagety

Těstoviny s takzvanou "suchou" omáčkou, ochucenou bazalkou a mátou, můžete dostat na své cestě po Sicílii...Anebo si je připravit doma. Tato úprava těstovin je velmi snadná a chutná. Máty se vůbec nebojte, chuť těstovin spolu s bazalkou krásně doplní...


Budeme potřebovat:


špagety, uvařené na skus

čerstvá zralá rajčata, vyčištěná od vnitřku a nasekaná nahrubo
olivový olej
tři stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
menší hrst máty
1 PL kaparů
mořská hrubá sůl
pepř
trochu chilli
strouhaný parmazán (dá se i Grana Padano)

Na olivovém oleji (nešetříme) osmažíme dozlatova oloupané a nožem rozdrcené stroužky česneku. Pozor na spálení! Poté je vyjmeme. Do oleje vložíme rajčata, osolíme, opepříme a přidáme chilli a kapary. Malou chvíli restujeme, omáčka má být tzv. “suchá”. Pak přidáme posekané bylinky. Necháme trochu prohřát a vložíme do omáčky špagety, uvařené na skus. Promícháme.
Na talíři posypeme parmazánem a zakapeme olivovým olejem.


Zdroj: Italská kuchyně