sobota 3. srpna 2013

Pečené jehněčí kosti s čerstvým tymiánem

Toto jídlo je lepší brát víc jako “společenskou událost”, než pro nadlábnutí. Chuťově je to vynikající, ovšem obírání masa z kostí, může u velkých hladovců způsobit výkyvy nálady směrem k horšímu!:-))



Budeme potřebovat:



jehněčí kosti, na nichž bylo ponecháno trochu masa za účelem přípravy této dobroty, podle počtu strávníků

sůl
čerstvý tymián, asi hrst
2,5 dcl dobrého bílého vína




Jehněčí kosti omyjeme, osušíme, posolíme a v pekáči hodně proložíme čerstvým tymiánem. Podlijeme vínem a povrch zakryjeme alobalem. Pečeme zakryté na 170 st. asi třičtvrtě hodiny. Pak odkryjeme a pod grilem necháme zrůžovět.

Jako přílohu k “obíračce” je dobré podávat čerstvý chléb, pivko a dobrý je i řecký kysaný salát.


A takhle pečeně chutnala u nás...:-)