neděle 18. srpna 2013

Grilovaná vepřová žebírka

Čas grilování je v plném proudu a tak by bylo škoda vynechat klasiku - grilovaná žebírka. Maso po odležení v marinádě krásně zkřehne a s čerstvým domácím chlebem a vychlazeným pivkem, je to opravdu dobrota. Dokonce taková, že jsem nestačila udělat obrázek hotového jídla. Zas vás to ale třeba inspiruje natolik, že si je podle oblíbeného receptu prostě připravíte.:-)


Budeme potřebovat:



Vepřová žebírka pro čtyři lidi.



Marináda:

1 KL sladké papriky
1 KL dobrého karí koření ( použila jsem středně ostré)
špetka chilli
½ KL soli
1/2 KL solamylu
2 PL oleje
1 PL citronové šťávy

Marinádu smícháme na středně hustou kaši a natřeme ji na žebírka. ( Krásně to jde silikonovou mašlovačkou) Necháme marinovat, nejlépe do druhého dne a grilujeme do zlatova.