středa 28. srpna 2013

Černá houbačka

Polévka z hub, která se u nás odjakživa vařila, byla vždycky tahle tmavá. A já si později ne a nemohla zvyknout na polévky bílé. Taky už se to změnilo, kulajdu dokonce miluju, ale černá houbačka mi přijde jako návrat do dětství..Nehledě na to, že se dá uvařit i ve chvíli, kdy ve spíži nic moc není a hub je taky jen tak tak..

Budeme potřebovat:


3 PL másla
2 PL hladké mouky
střední cibuli, drobně pokrájenou
drcený kmín
vodu
houby pokrájené na kusy, podle vlastního zvyku
sůl
trošku pepře
vajíčko


Na másle osmažíme cibulku do růžova, zasypeme moukou a orestujeme. Zředíme studenou vodou a přivedeme k varu. Do vařícího přidáme kmín, sůl a pokrájené houby a vaříme 25 minut do měkka. Nakonec vlijeme rozkvedlané vajíčko, odstavíme a dosolíme. Můžeme dochutit troškou pepře.
Lze přidat i trochu libečku, nebo petrželky. Do úplně hotové polévky vložíme plátek másla, necháme chvilku odstát a podáváme..

Čím je v polévce různorodější směs hub, tím je chutnější..:-) Čím je hub víc, tím taky líp..u nás zatím moc nerostou!:-((