středa 31. července 2013

Jehněčí steak s mátovou omáčkou a okurkovým salátem

Konečně nastala doba mladého jehněčího masa a tak nemůže chybět jeho letní úprava a to na grilu. Maso není třeba kdovíjak kořenit, mlaďounké jehněčí je lahůdka sama o sobě a tak po dlouhé době těšení, nastala u nás zběsilá úprava této dobroty na všemožný způsob. Grilovaný steak s mátovou omáčkou prostě chybět nesměl a tak ho formou receptu předkládám i vám..


Budeme potřebovat"


jehněčí steaky podle počtu strávníků
čerstvě mletý černý pepř
olivový olej

Maso pokrájené na silnější plátky (cca 2,5 cm) pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvě mletým pepřem. Nesolíme! Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Grilujeme na hodně rozpáleném grilu cca 3 min po každé straně. Hotové potřeme olivovým olejem, necháme chvilečku odležet a na talíři osolíme.

Podáváme s mátovou omáčkou   



a okurkovým salátem.

Okurkový salát:

Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubé kapičky na struhadle s velkými oky. Zakapeme olivovým olejem, trochou jablečného octa, nebo citrónem, posolíme a opepříme trochou čerstvě mletého černého pepře.