středa 26. června 2013

Vepřový bok plněný česnekem, sušenými rajčaty a bylinkami


Sušená rajčata jsou pochoutkou sama o sobě a protože mám domácí zásoby ještě od loňska a sezóna čerstvých klepe na dveře, spojila jsem je s bylinkami, česnekem a trochou koření a skvostná náplň je hned hotová. Zbývá jen vložit do masa, potom do trouby a dobrota je na světě.:-)



Budeme potřebovat:




libový vepřový bok s kůží
větší sklenička sušených rajčat v oleji, scedit a jemně nakrájet
7 stroužků česneku, jemně nasekat
velká hrst čerstvých bylinek ( oregano, petrželka, pažitka, pár lístků máty) vše posekat
1 KL hladké mouky
sůl
pepř


V boku prořízneme ostrým nožem kapsu a naplníme ji směsí z posekaných rajčat, prolisovaného česneku a usekaných bylinek, promíchaných s kávovou lžičkou mouky. Spíchneme špejlí, nebo jehlou na ptáčky a nařízneme kůži do mřížky. Sůl vetřeme do masa po celém povrchu, opepříme.

Vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme na 100 st. tři hodiny. Poté obrátíme a opečeme pod grilem do zlatova. Krájíme na plátky.

Podáváme s  bramborovou kaší, nebo studené s čerstvým chlebem a pivkem!:-))