sobota 22. června 2013

Féta pikant

Horké dny nás jen na čas ( jak doufám ) opouštějí, tak rychle přidávám jeden dobrý recept na grilovačku. V nejhorším případě lze toto jídlo připravit i v troubě, ale to se potom vůně pochoutky mine s jiskřením vínka ve sklínce, při zapadajícím sluníčku a s uticháním ptactva v korunách stromů..Prostě tenhle chutný pozdrav od moře, teplý letní večer miluje..:-)



Budeme potřebovat:



pro dvě osoby:

2 plátky sýru féta, asi 1,5 cm silné
1 menší cibule, nakrájená na půlkolečka
1 střední rajče, nakrájené na tenká kolečka
4 stroužky prolisovaného česneku
oregano
olivy
olivový olej




Dva kusy alobalu potřeme trochu olivovým olejem, poklademe plátky cibule, navrch položíme plátek sýra, potřeme česnekem a posypeme oreganem. Navrch položíme pokrájené plátky rajčete, další vrstvičku cibule a navrch dáme pár oliv. Pokapeme olivovým olejem a zabalíme. Grilujeme na rozpáleném grilu 10 - 15 minut.

Podáváme s opečenou bagetkou, pokapanou olivovým olejem a sklenkou vychlazeného růžového vínka..:-)


Zdroj: Řecká kuchyně