středa 1. května 2013

Cibulačka


Polévka jemné chuti, vonící máslem, to je cibulačka. Připravená je velmi rychle a ingredience má většinou každý doma, neb bez cibule není vaření.. Máme nejraději tuhle obyčejnou variantu, která opět potvrzuje, že v jednoduchosti je krása..




Budeme potřebovat:




2 velké cibule
2 PL mouky hl.
2l vody
máslo
sůl
bageta
2PL strouhaného sýra (gouda, ementál)


Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenčí půlkolečka. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm do světle růžova osmažíme. Přidáme mouku, opražíme na světlou jíšku a zalijeme vodou. Vaříme 12- 15 min. Osolíme podle chuti. Na polévku v talíři položíme plátky opečené bagety, posypeme strouhaným sýrem a necháme pod grilem krátce zapéct.

Poslední krok si trochu usnadňuji tím, že opeču bagetku na sucho v troubě na plechu s pečícím papírem, navrch dám sýr, krátce ogriluji a vložím do talíře s horkou polévkou...



Žádné komentáře:

Okomentovat