neděle 7. dubna 2013

Kapr na slanině

V mrazáku se krčil jeden kapřík, pro tento recept jako stvořený. Úprava je samozřejmě jednoduchá a myslím, že by se dala použít i ryba jiná..například štika, nebo treska. Z másla, výpeku a vína se udělá výborná šťáva, která křehké rybí maso skvěle doplňuje...


Budeme potřebovat:



kapr o váze asi 1kg
200 g slaniny pokrájené na plátky
60 g másla
2 dcl dobrého bílého vína
sůl
pepř



Očištěného kapra omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme na horkou zapékací mísu, celého kapra pokryjeme plátky slaniny, obložíme kousky másla a dáme péct do velmi horké trouby. ( Pekla jsem na 230 st.) Když se máslo začne škvařit, přilijeme víno a šťávou kapra poléváme. Opakujeme každých pět minut. Asi po 40 minutách je kapr dozlatova opečený.


Podáváme se šťávou a opečenou bagetkou.

Zdroj: Francouzská kuchyně