pondělí 1. dubna 2013

Jehněčí hřbet s česnekem a majoránkou


Protože si na rozdíl od mnoha ostatních lidí myslím, že česká kuchyně není žádná popelka a že když se umí jídlo připravit tak, jako to uměly naše babičky, jsou naše klasická jídla velmi chutná. Jehněčí maso na česneku a majoránce rozhodně patří mezi klasiku a tak ani na našem velikonočním stole nechybí...


Budeme potřebovat:


jehněčí hřbet
česnek podle chuti
sůl
trochu sádla
majoránka



Jehněčí hřbet naporcujeme na větší kousky. Česnek usekáme a utřeme s hrubou solí a majoránkou. Den předem touto směsí potřeme kusy masa, řádně vetřeme a necháme odležet v chladu do druhého dne. Pak pečeme na 120st. asi čtyři hodiny, ke konci bez pokličky, nebo krátce zapneme gril. Šťávu můžeme zahustit francouzskou kuličkou, nebo nechat jen tak...


Podáváme s bramborovými špalíčky a se špenátem. Špenát ochucujeme opatrně, abychom jím nakonec nepřebili chuť masa...


Žádné komentáře:

Okomentovat