sobota 2. března 2013

Hovězí na červeném víně

   Recept, který uvádím, mě zaujal nejen jednoduchými ingrediencemi, ale také příběhem, který jej provázel. Dva světově uznávaní kuchaři v pokročilém věku, navštívili restauraci s několika michelinskými hvězdami. Na pyramidky na talíři, jakož i na jejich složení a chuť, hleděli s laskavými a shovívavými úsměvy..A pak si šli "na hlad" uvařit tohle báječné hovězí maso...Už v tu chvíli jsem jim nejen záviděla, ale hlavně rozuměla..:-)) Po ochutnání jsem na dálku poděkovala..bylo opravdu za co!!!

Na skvělé hovězí budeme potřebovat:

kus zadního hovězího stáhnout provázkem jako roládu
cibule
česnek
mrkev
řapíkatý celer
2 bobkové listy
celý pepř
rozmarýn
dobré červené víno
olivový olej
hrubá sůl

Marináda:

cibule, česnek, mrkev, řapíkatý celer - vše velmi jemně  nakrájet na kostičky
přidat: pepř celý, 2 bobkové listy, rozmarýn



Svázané maso vložit do zeleniny, zalít dobrým červeným vínem a nechat 12 hodin v chladu odležet. Pak maso vyjmeme, opečeme na troše olivového oleje, vyndáme a nalijeme do kastrolu marinádu, přivedeme k varu, vložíme maso, sůl a za občasného obracení vaříme asi 2 hodiny.


Měkké maso po odstranění provázku nakrájíme a podáváme se šťávou a čerstvým chlebem.

I takto upravená kližka je skvělá, pro toho, kdo ji má rád...


Zdroj: Dva italští gurmáni.