středa 6. února 2013

Treska po alsasku

filety z čerstvé tresky
3 šalotky
3 PL oleje
1 PL mouky
zelená petrželka

Na marinádu:
2dcl suchého bílého vína
2 stroužky česneku
2 cibule
1 zarovnaná lžička suš. tymiánu
3 kuličky nového koření
půl ČL kuliček pepře
2 bobkové listy
špetka rozmarýnu
sůl
pepř

Osušené filety nakrájíme na porce a vložíme na dvanáct hodin do marinády z uvedených přísad. Kuličky koření hrubě nadrtíme.


Šalotky nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mouku, osmažíme a zředíme vodou. Jakmile se vše začne vařit, vložíme rybu a na malé plotýnce pomalu “táhneme” asi třicet minut. Během té doby přidáme víno z marinády. Poté rybu vyndáme, omáčku zredukujeme dle potřeby, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a bílým vínem. Omáčka se před přidáním petrželky může  prolisovat, ale já to neudělala a bylo to dobré i tak..maso je pevné, chutné a šťavnaté...