úterý 5. února 2013

Pizza ze severní Itálie

    Recept velmi jednoduchý, s málem ingrediencí a výsledek výborný. Pochází ze severní Itálie, tak je trochu odlišný od klasicky barevné pizzy z jihu..Nicméně stojí za vyzkoušení...



    Na těsto:

300 g hladké mouky
20 g droždí
1 lžíce olivového oleje
150 ml. vody
sůl

Z hotového a vykynutého těsta uděláme dvě menší placky a navrch dáme:

zakysanou smetanu smíchanou s ementálem nastrouhaným nahrubo
lehce poházet kousky dobrého salámu, nebo pancety
posypat čerstvým (nebo sušeným) oreganem
navrch jemně pokrájet červenou cibuli

Upéct ve vyhřáté troubě. (190 st. 40 min. )

Hotové porce na talíři pokapat olivovým olejem.

Smetany jsem dala pouze tolik, aby spojila sýr. Těsto jsem vložila do formy na koláč, neb jsem správně odhadla, že až se sýr rozpustí, trošku to poteče..



Zdroj: Dva italští gurmáni.