středa 6. února 2013

Paštika z drůbežích jater

balíček chlazených kuřecích jater

2 střední cibulky

2 lžíce whisky

2 stroužky česneku

2 kuličky jalovce, 2 kuličky nového koření, necelé půl lžičky celého pepře, větší špetka suš. tymiánu, sůl, sušené brusinky, nebo zelený pepř, mandle, nebo jinou oblíbenou příchuť.

trochu olivového oleje

cca 15 dkg másla

2 lžíce smetany

Očištěná játra nakrájíme na kousky, na oleji necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli a játra na ní orestujeme opatrně tak, aby byla propečená, ale ne tvrdá a opečená. Ke konci restování přidáme prolisovaný česnek, pak whisky, necháme odpařit alkohol a přidáme koření, roztlučené na jemno v hmoždíři. Stáhneme z ohně a necháme vychladit. Studené dáme do mixeru a vyšleháme s máslem a smetanou do hladkého krému. Přidáme brusinky, nebo jinou zvolenou příchuť, uložíme do mističek, nebo do alobalu potřeného máslem a necháme přes noc uležet.