neděle 3. února 2013

"Carpaccio" z červené řepy s karamelizovanou cibulí a sýrem

    Jedna z velmi dobrých úprav červené řepy...


2 červené řepy
olivový olej
hrubá sůl
pepř
1PL balzamikového octa
1PL ( zarovnaná ) cukru
sýr feta
6 drobnějších cibulí
1 KL másla


Omyté řepy zabalíme do alobalu a v troubě upečeme na 190st. asi hodinku a dvacet minut.

Cibulky oloupeme a nakrájíme na osminky a na lžičce olivového oleje a lžičce másla opečeme do sklovata. Pak přidáme cukr a restujeme dál do barvy zlatého čaje. Pak přidáme balzamikový ocet a ještě tak minutku, dvě opékáme, až se ocet odpaří. Lehce přisolíme.


Upečenou a zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme na talíř, osolíme, opepříme, přidáme karamelizovanou cibuli a navrch nadrobíme sýr feta.
Celé pokapame dobrým olivovým olejem. Jako příloha chutná bagetka, nebo nasucho opečený toast.


Cibule lze udělat i víc, je opravdu dobrá.:-)